Messi: "Ik wil de Wereldbeker winnen"

Christophe van den Boom
| 13 reacties
Messi: "Ik wil de Wereldbeker winnen"
Foto: © SC

Lionel Messi heeft op clubniveau met FC Barcelona zowat alles bereikt. Op nationaal niveau gaat het wat minder. De kleine Argentijn wil er dan ook alles aan doen om met zijn land de Wereldbeker te winnen.

De vinnige aanvaller wordt vaak genoemd als de beste speler van zijn generatie en won met FC Barcelona reeds alles wat er te winnen valt. Maar toch is er vaak kritiek op Messi. Wat hij met FC Barcelona wel kan, is hem met Argentinië nog niet gelukt: prijzen pakken. Enkel op de Olympische Spelen in 2008 leidde Messi zijn land naar goud. De superster wil de critici de mond snoeren door de Wereldbeker te winnen.

“Ik heb al heel wat trofeeën gewonnen met mijn ploeg als op persoonlijk niveau”, vertelde hij. “Maar ik mis een titel met mijn nationale ploeg. Dat is mijn droom, maar het is een moeilijke weg naar de Wereldbeker.”

Kwalificaties

In de kwalificaties staat Argentinië voorlopig derde van negen ploegen. Niet al te best dus, maar Messi wil toch met een positief gemoed naar de volgende wedstrijden tegen Peru en Paraguay trekken. “Het zijn moeilijke tegenstanders, maar dat is altijd zo tijdens kwalificatiewedstrijden. Tegen Paraguay moeten we zelf het spel proberen te maken”, blikt Messi vooruit.

Toch is er ook positief nieuws. Ze wonnen nu al vijf wedstrijden op rij en ook tegen mogelijke WK-tegenstanders zoals Duitsland en Brazilië werden gewonnen. “Ik weet niet of dit het beste jaar is met het nationale team”, zegt de aanvaller van FC Barcelona. “We hebben enkele wedstrijden op een rij gewonnen en dat is een tijdje geleden dat we zulk resultaat neerzetten. Ik speelde goed in de Copa America, maar er waren ook wat ups en downs. Nu geniet ik van hoe het er aan toegaat”, besluit Lionel Messi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties