Negen kwalificatiepoules straks van start

Tomas Taecke
| 13 reacties
Negen kwalificatiepoules straks van start
Foto: © SC

Naast Poule A, waarin België is ondergebracht, trekken zich vrijdagavond nog acht groepen op gang. Vooral groep C (Duitsland- Zweden) en groep I (Spanje- Frankrijk) brengen interessante duels met zich mee.

Groep B

In groep B zal topfavoriet Italië de kwalificatie voor het WK niet zomaar in de schoot geworpen kregen. Tsjechië, Denemarken en in mindere mate Bulgarije zullen de Azzurri zeker en vast het nodige vuur aan de schenen leggen. De Italianen openen met een uitwedstrijd in Sofia en geven enkele dagen later het zwakke broertje Malta partij. Ook Armenië zal waarschijnlijk een geringe rol van betekenis spelen in de poule.

Groep C

In groep C zijn Duitsland en Zweden de grote kanonnen. Oostenrijk en Ierland zijn de uitdagers, Kazachstan en de Faeroer de figuranten. Dinsdag staat er meteen een leuke derby in Wenen op het programma.

Groep D

Groep D is de poule van Oranje. Terwijl Holland zich op het EK blameerde en vervolgens onder Van Gaal een slechte repetitie hield in Brussel, verwachten we dat Nederland zich moeiteloos zal kwalificeren. Oranje start tegen concurrent Turkije, maar van Roemenië, Hongarije, Estland en Andorra wordt er niet al teveel tegenstand verwacht.

Groep E

Groep E is misschien wel de zwakste groep van allemaal. Zwitserland is er samen met Slovenië en Noorwegen topfavoriet. Verder proberen Ijsland, Albanië en Cyprus zoveel mogelijk punten te vergaren.

Groep F

Portugal en Rusland zullen onderling mogen uitmaken wie groep F winnend zal afsluiten. Luxemburg, Israël, Noord-Ierland en Azerbeidzjan kunnen we niet echt uitdagers noemen. De topper tussen Rusland en Portugal wordt begin volgende maand afgehaspeld.

Groep G

In groep G verwachten we een driestrijd tussen Bosnië-Herzegovina, Slovakije en Griekenland. Het drietal moet opletten voor de Baltische staten Litouwen en Letland. Verder maakt ook dwergstaat Liechtenstein deel uit van deze groep.

Groep H

In groep H neemt Engeland het nog maar eens op tegen Montenegro. Polen en Oekraïne zijn de landen die de Britten het mogelijk lastig kunnen maken. San Marino en Moldavië zijn als voetbaldwergen in één van de betere poules ondergebracht.

Groep I

De meest interessante ontmoeting vinden we terug in groep I. Net als in de kwartfinale op het afgelopen EK geven Spanje en Frankrijk elkaar in de kwalificatiepoule partij. Het wordt lastig voor Finland, Wit-Rusland en Georgië om zich te kwalificeren voor het WK in Brazilië.

Wat denkt Unibet over deze WK-voorrondewedstrijden?

Bent u ook zo overtuigd dat de Rode Duivels gaan winnen in Wales? Een gokje bij UNIBET op Bergen zal u bij een inzet van 100 euro, 181 euro opleveren. Denkt u dat ook Nederland zal winnen? Dan kunnen we een combinatie maken van Nederland en de Rode Duivels. Dat brengt meteen al wat meer op. Bij winst van beide landen verdient u 262,5 euro.

Het zou overigens niet voor het eerst zijn dat Portugal punten laat liggen tegen een klein land. Straks trekken de Portugezen met een ongelukkige Cristiano Ronaldo naar Luxemburg. Zet 100 euro in op een zege of een gelijkspel van Luxemburg en verdien zomaar even 1.500 euro!

Stel uw bonus van 100 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 100 euro gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties