De Bruyne wil basisplaats bij Rode Duivels

Fabian Morren
| 22 reacties
De Bruyne wil basisplaats bij Rode Duivels
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne hoopt dit seizoen bij Werder Bremen een nieuwe stap te zetten in zijn carrière. Een stap die zal leiden tot een basisplaats bij de Rode Duivels.

"Bij de nationale ploeg sta ik al een stap verder dan vorig jaar, hoewel ik toen misschien beter speelde. Allemaal omdat ik nu in het buitenland zit", zegt De Bruyne in Het Nieuwsblad.

De middenvelder steekt zijn ambities alvast niet weg. "Wie niet in de basis wil starten, is niet met zijn vak bezig", aldus De Bruyne. "Of ik dicht bij een plek bij de eerste elf zit, kan ik niet goed inschatten. Misschien vraag je dat best aan de coach. Ik ben er me van bewust dat het moeilijk zal worden een basisplaats af te dwingen. En zolang de resultaten goed zijn, kan je ook niets zeggen."

"Stap verder"
De Bruyne speelde vorig seizoen bij Genk, nu bij Werder Bremen. "Ik voel dat er wat veranderd is, dat ik nu een stap verder sta dan vorig seizoen. En daarmee wil ik niet zeggen dat ik beter ben dan op het einde van vorig jaar, toen ik bij Genk een hoog niveau haalde. Misschien was ik op dat moment zelfs beter aan het spelen dan nu. Maar nu ben ik weg uit België en speel ik in Duitsland, een grote competitie. Werder Bremen staat hoger aangeschreven dan Genk, dat voel ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties