"Ik reisde vaak als enige supporter van de Rode Duivels mee"

Fabian Morren
| 38 reacties
"Ik reisde vaak als enige supporter van de Rode Duivels mee"
Foto: © SC

Als er één iemand een échte supporter van de Rode Duivels is, dan wel Ludo Rollenberg. De man reist steeds mee op verplaatsing. Ooit was hij in Astana in Kazachstan de enige Belgische supporter.

De Rode Duivels komen van heel ver. Dat weet ook Ludo Rollenberg. Hij maakte het mee vanop de eerste rij. "Iedereen staat nu weer achter de nationale ploeg", zegt de 50-jarige fan uit Hemiksem.

Dat was echter lang niet altijd zo. "Ik reisde vaak als enige supporter mee met het vliegtuig van de spelers. Dat waren niet altijd de fijnste tripjes. Meteen na de match in Armenië gaf bondscoach Franky Vercauteren bijvoorbeeld zijn ontslag. Veel sfeer was er niet op de vlucht van Jerevan naar huis."

Nu is de sfeer wél optimaal, ook onder de supporters. Bijna 3.000 fans reisden mee naar Wales. "Wij, supporters, kunnen niet scoren, maar als bijna 3.00 0 fans de moeite doen om mee te reizen naar Wales, wil je als speler toch iets extra's doen? Het was trouwens een schitterend gebaar toen ze na affluiten een spandoek brachten naar ons vak. Thanks for supporting us, stond erop", aldus Rollenberg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties