Interview Benteke: "Ik ben klaar om te starten"

Benteke: "Ik ben klaar om te starten"
Foto: © SC

Marc Wilmots start vanavond met een 'grote, sterke spits'. In de kern van de Rode Duivels zitten er zo drie: Romelu Lukaku, Igor De Camargo en Christian Benteke. Die laatste lijkt daarbij aan het langste eind te zullen trekken.

Johan Walckiers in Brussel

Lukaku heeft zelf al aangegeven nog niet klaar te zijn voor een basisplaats, terwijl De Camargo sinds het nieuwe seizoen nog maar weinig aan spelen toe kwam. Christian Benteke, die het tegen Nederland allesbehalve slecht deed, lijkt daarmee de meest aangewezen man.

Benteke zelf heeft ook wel al een dikke twee weken geen wedstrijd meer gespeeld na zijn tumultueus vertrek uit Genk. "Het was mijn droom om in Engeland te spelen en daarvoor wou ik alles doen", zei Benteke die zijn laatste week in Genk al stakend doorbracht. "Ik heb er met enkele spelers over gesproken. Ik weet dat het niet mooi was, maar in mijn plaats zouden er velen hetzelfde gedaan hebben. Ik vond het nodig voor mijn carrière om die transfer te maken. Bij Aston Villa kan ik verder groeien."

"Ik heb twee weken niet gespeeld, maar voel me goed en klaar voor de match. Trainen is wel niet hetzelfde als spelen, maar ik zal er staan als de coach me nodig heeft. Dat is nog niet zeker, want Igor of Romelu kunnen ook nog starten. We hebben alledrie andere kwaliteiten. Igor is sterk met het hoofd en Romelu kan een bal bijhouden of in de diepte gaan. Romelu en ik samen? Natuurlijk zou dat gaan."

"Was wel wat ontgoocheld"

Ondanks zijn goede prestatie tegen onze noorderburen belandde Benteke op de bank tegen Wales. Bondscoach Marc Wilmots koos er immers voor om zonder echte diepe spits te spelen. "Natuurlijk was ik wat ontgoocheld. Maar het belangrijkste waren de drie punten", trad hij de rest van zijn ploegmaats bij. "Ik hoop wel te spelen tegen Kroatië."

Benteke kreeg deze week van Wilmots nog het verwijt dat hij 'te zachtaardig' speelde en harder moest worden. "De coach heeft er met mij inderdaad over gesproken en ik zal daar rekening mee houden. Ik weet wat ik kan, maar ik moet er wel degelijk aan werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties