Batshuayi weer in gratie: "Ik train nu harder"

Batshuayi weer in gratie: "Ik train nu harder"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Michy Batshuayi krijgt weer zijn kans bij Standard. De belofteninternational werd de eerste weken van de competitie uit de wedstrijdkern geweerd door Ron Jans, die hem een gebrek aan werkethiek verweet.

Batshuayi reageerde daar nu op. "Ik zat nochtans vol vertrouwen na een goede zomer, waarin ik overtollig gewicht kwijtspeelde en veel scoorde in de oefenwedstrijden", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Toch besloot de coach om me niet op te nemen in de kern voor het eerste competitieduel. Mijn ploegmaats vonden dat vreemd en dachten dat ik in de clinch lag met de coach. Maar dat was niet zo. Het was gewoon zijn keuze. Al was ik ook verrast."

Batshuayi liep er op training volgens Jans wat de kantjes af. "De coach vertelde dat hij een mooie toekomst voor me zag als ik goed werkte. Wel, dat heb ik gedaan. Ik train nu harder. Al heb ik nooit gedacht dat het makkelijk zou zijn om door te breken. Ik heb gewoon een rare stijl die soms de indruk geeft dat ik niet tot het uiterste ga. Soms is dat zo. Maar ik kan snel corrigeren. Ik besef het belang van trainingen, want je speelt hoe je traint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties