Ryan Babel betaalde veel voor 'zijn' Ajax

Koen Schaaphok
| 2 reacties
Ryan Babel betaalde veel voor 'zijn' Ajax
Foto: © SC

Ryan Babel heeft zijn plezier in het voetbal duur moeten terug kopen. De Amsterdammer betaalde volgens Voetbal International afgelopen zomer maar drie miljoen euro om zijn doorlopende contract bij TSG 1899 Hoffenheim af te kopen.

Voor Ryan Babel ging het na zijn vertrek bij “zijn” Ajax naar Liverpool alleen maar bergaf. De Engelse pers noemde hem een “miskoop” en ook tijdens een daaropvolgende passage bij TSG 1899 Hoffenheim in Duitsland was Babel op een dood spoor beland. Trainer Markus Babbel zag geen toekomst in de multifunctionele aanvaller, die voorin op de vleugels en in de punt van de aanval uit de voeten kan. Een verloop dat Ryan Babel, zeker gezien het prijskaartje van 18 miljoen euro dat Liverpool voor hem betaalde, niet had verwacht.

Begin deze maand tekende Babel voor één jaar bij Ajax. Via zijn jeugdliefde hoopt hij terug met plezier te kunnen voetballen en opnieuw een transfer naar een buitenlandse topclub af te dwingen. Daarin komt het feit dat Ajax dit seizoen opnieuw in de Champions League acteert, handig van pas voor de international. Babel begint vanavond waarschijnlijk in de basis bij het Ajax van Frank de Boer, die het in een loodzware Champions League-poule als eerste opneemt tegen Borussia Dortmund.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties