Papin: "Alles te danken aan Club Brugge"

Koen Schaaphok
| 13 reacties
Papin: "Alles te danken aan Club Brugge"
Foto: © SC

Niemand bij Club Brugge zal Jean-Pierre Papin ooit kunnen vergeten. Hij werd in april nog uitgeroepen tot "beste buitenlander ooit" bij Club Brugge en is morgenavond analist bij Bordeaux-Club Brugge voor het Franse BeIN Sport. "Bij Club begon het voor mij", blikt Papin terug.

Jean-Pierre Papin maakte in het seizoen 1985-1986 maar liefst 32 goals in 43 wedstrijden. Dat seizoen pakte hij de beker met Club en werd hij vicekampioen. Maar voor Papin zal dat seizoen altijd het begin blijven van een carrière die hem langs Marseille, Bayern München, AC Milan en, als afsluiter, Bordeaux bracht. “Het is een erg speciale wedstrijd voor mij.”, aldus Papin in gesprek met Sportwereld. “Bordeaux was mijn laatste club en bij Club Brugge begon het allemaal voor mij.”

“Club lanceerde mijn carrière toen Henk Houwaart trainer was. Het hele seizoen was magisch voor mij. Ik scoorde veel, we wonnen de beker en speelden testmatchen voor de titel tegen Anderlecht, toen nog echt top in Europa.”, herinnert Papin zich. “Ik leerde met de tijd wel Vlaams maar veel spreek ik er nu niet meer van.”

Jean-Pierre Papin ziet voor zichzelf nog een toekomst langs de lijn. Hij coachte reeds Lens, Strasbourg en Chateauroux in Frankrijk. “Dit tv-werk doe ik tussendoor. Als je een keer coach bent geweest, wil je dat blijven ook. Al is het niet simpel om aan de bak te komen”, aldus Papin, die ook solliciteerde bij de Rode Duivels. “Waarom niet? Er zijn wat telefoontjes geweest maar nooit serieuze contacten tussen mij en de Belgische bond. Ik sta ervoor open.”

Als analist blijft Papin neutraal. “Het zal een moeilijke match worden. Ik denk een gelijkspel. Dat zou voor Club Brugge een goed resultaat zijn en Bordeaux kan ermee leven. Het is nog maar de groepsfase dus het is belangrijk het eerste duel niet te verliezen.”, besluit Papin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties