Sollied: "Ik heb 46 jaar ervaring, spelers hebben nog niks gewonnen"

Sollied: "Ik heb 46 jaar ervaring, spelers hebben nog niks gewonnen"
Foto: © SC

Trond Sollied ligt onder vuur bij AA Gent. In die mate zelfs dat er al over een opvolger wordt gepraat. "Er zijn harde maatregelen nodig", klonk het in het bestuur deze week. De Noor reageert kalm op de beschuldigingen van te weinig communicatie.

De spelers wreven Sollied een gebrek aan communicatie en te makke trainingen aan. "Dan zijn die spelers fout. Ik kan bewijzen dat het niet zo is. Maar moet ik dat doen? Ik heb 46 jaar ervaring in het voetbal en heb al heel wat gewonnen. Wat hebben die spelers die klagen gewonnen? Niks. Zij moeten luisteren naar mij", vertelt Sollied in HLN.

"Dan hebben ze misschien kans om ook ooit eens iets te winnen. Misschien. Trouwens, weet je wat vreemd is? Er is niemand die tegen mij rechtstreeks komt zeggen dat ze wat meer willen trainen. Want als ze willen, dan geef ik hen graag nog iets extra hoor."

Dat hij communicatief niet goed is, veegt hij van tafel. "Ik zeg altijd: ik train geen paarden, maar mensen. En mensen hebben een mond gekregen om iets te vragen. Doen ze dat niet, dan kunnen we niet communiceren."

Hij vindt ook dat de spelers niet volwassen genoeg zijn. "Hier werk ik met kinderen. Hoeveel spelers heb ik boven de dertig? Twee. Om een oorlog te winnen, heb je mannen nodig. Ik leid momenteel jongens op. En dan moet je als club rekening houden dat het wat tijd vergt vooraleer je een oorlog kan winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties