'Ajacied vergelijkbaar met Messi en Ronaldo'

Koen Schaaphok
| 3 reacties
'Ajacied vergelijkbaar met Messi en Ronaldo'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Viktor Fischer, de 18-jarige Deense aanvaller van Ajax, scoorde woensdag met de A1 van Ajax driemaal in de wedstrijd tegen het Noorse Molde FK. Thomas Frank, Deens bondscoach voor spelers onder 19 jaar, vergeleek Fischer met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

“Als type speler is hij zoals Messi en Ronaldo, zonder die twee met elkaar te vergelijken. Net als hen, heeft Fischer de ambitie dat hij gewoon wil scoren. Hij behoudt zijn honger, zelfs als hij al twee of drie doelpunten heeft gemaakt.”, aldus een enthousiaste Frank.

Fischer speelt al enige tijd in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club, waar hij vorig jaar furore maakte in de A1. Dit seizoen was hij al heel dicht bij een debuut in het eerste elftal. Toch blijven er genoeg redenen voor Frank om de loftrompet te luiden over het talent. “Hij is erg rustig voor het doel en neemt het initiatief als hij alleen voor de keeper staat. Daarnaast kan hij alles met de bal,” besluit Frank.

De door het jeugdelftal van Ajax met 5-0 gewonnen wedstrijd werd gespeeld in het kader van de NextGen Series, de Champions League voor de hoogste jeugdelftallen. De finale daarvan verloor Ajax (met Fischer) vorig seizoen van de A1 van Internazionale. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties