Jans: "Voetbal is onrechtvaardig"

Koen Schaaphok
| 39 reacties
Jans: "Voetbal is onrechtvaardig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een 1-2 verlies stemt menig trainer ontevreden maar na afloop van de partij tegen Gent was de Nederlandse oefenmeester van Standard Ron Jans niet te genieten. "Aan de rust was ik kwaad, ja.", bevestigt hij tegenover Sportwereld.

“Ik was razend omdat ik mijn spelers zag lopen op posities waar ze niet thuis hoorden. Daardoor kregen we dat tegendoelpunt voor de rust.”, foetert Jans. “Zo vraag je er gewoon om. Hun tweede treffer was zelfs niet eens een kans! Laat ons zeggen dat we vandaag niet vrijdag de 21ste, maar vrijdag de 13e zijn.”, aldus een bijgelovige coach.

Ook over Ezekiel was Jans nog niet uitgepraat. “Hij werd in de eerste helft veel te weinig beschermd. Zijn schoen was kapot en zijn benen bloedden. Het is echter ontoelaatbaar hoe hij daarop reageerde. Zo gaf hij de arbiter de kans om rood te trekken. Misschien had er ook een speler van Gent rood moeten krijgen, want ik zag Mboyo hem naar de strot grijpen.”, aldus Jans. Zal de 0 op 9 gevolgen hebben voor de Nederlander? “We moeten nu vooral kalm blijven. Ik moet zeggen dat de communicatie van Standard deze week stijlvoller was dan die van Gent. Laat ons dat zo houden. Buiten de club zal er spanning zijn, maar wij moeten intern onze kalmte behouden.”, besluit Ron Jans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties