Ajax bezorgt Twente eerste nederlaag

Tomas Taecke
| 2 reacties
Ajax bezorgt Twente eerste nederlaag
Foto: © SC

Ajax heeft FC Twente in de eigen ArenA een eerste seizoensnederlaag toegediend. Achtervolgers Feyenoord en Vitesse wonnen beiden hun wedstrijd.

Ajax - FC Twente 1-0

Een saaie topwedstrijd in de ArenA werd na de pauze beslist door Eriksen. De Deense middenvelder van de hoofdstedelingen lag de voorbije partijen onder vuur maar snoerde met een heerlijke krul de monden. Twente kon de nederlaag en het eerste puntenverlies dit seizoen niet meer afwenden. Ajax nadert tot op drie punten van de koploper in de Eredivisie.

Feyenoord - NEC 5-1

Feyenoord heeft in de eigen Kuip eenvoudig afstand genomen van NEC. Graziano Pellè effende voor de pauze het pad met twee doelpunten. Janmaat was tot tweemaal toe de aangever. Na de pauze was Immers goed bij schot. Vooraleer Rieks kon tegenscoren had hij de 3-1 vanop de stip binnengetrapt, nadien vond hij nog twee keer de weg naar het net. Feyenoord rukt op naar de vijfde plaats in het klassement.

Heerenveen - NAC Breda 2-0

Na zeven speeldagen heeft Marco Van Basten zijn eerste zege met Heerenveen beet. In het Abe Lenstrastadion namen de Friezen afstand van NAC Breda. Gewezen Lokeren-spits Alfred Finnbogason scoorde na negen minuten zijn derde goal van het seizoen. Daniël De Ridder zorgde voor de pauze op aangeven van Sven Kums voor de 2-0.

Utrecht - Vitesse 1-2

Vitesse won zaterdag van Utrecht en blijft zo verrassen. De rijke Gelderlanders naderen tot op één punt van koploper Twente en blijven zo de grote drie nog steeds een beetje voor. Van Ginkel en Bony maakten na de rust het verschil. Jacob Mulenga kon nog tegenscoren, maar verder kwam Utrecht niet meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties