Cech: "Leren om de wedstrijd sneller af te maken"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Cech: "Leren om de wedstrijd sneller af te maken"
Foto: © SC

Chelsea-doelman Petr Cech vindt dat zijn ploeg de wedstrijden sneller moet beslissen. Dat zei hij naar aanleiding van de moeilijke overwinning op Arsenal, waardoor de Blues bovenaan het klassement blijven.

De Tsjechische international behoedde Chelsea voor een tweede tegentreffer in de tweede helft. Hij redde doelpogingen van Lukas Podolski en Olivier Giroud, waardoor Chelsea de drie punten mee naar huis nam. “Het is jammer dat we geen derde doelpunt maakten”, vertelde Cech op de clubwebsite. “We waren niet rustig genoeg en het was een nerveuze wedstrijd tot aan het einde.”

Voor de Europese kampioen was het de eerste echte test van het seizoen. “Het was de eerste ontmoeting met een van onze grootste concurrenten dit seizoen. Bovendien speelden we op verplaatsing, wat de drie punten nog kostbaarder maken. We wilden bovenaan het klassement blijven en dat is gelukt”, vervolgde de doelman.

Na een 2-2 gelijkspel tegen Juventus trekt de ploeg van trainer Roberto Di Matteo dinsdag naar Denemarken. In de Champions League-groepsfase nemen ze het op tegen FC Nordsjaelland.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties