Agüero: "Engelse spelers hebben privileges"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Agüero: "Engelse spelers hebben privileges"
Foto: © SC

Sergio Agüero voelt zich oneerlijk behandeld in Engeland. De Argentijnse spits, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Engeland bij landskampioen Manchester City, meent dat spelers van Engelse afkomst worden voorgetrokken door de scheidsrechters in duels.

Agüero, eerder actief in Spanje, kan er alvast niet om lachen. “Wij doen gewoon ons werk, spelen ons spel”, beklaagt Agüero zich. “De scheidsrechter is er om te ontdekken wie hem in de maling neemt en wie niet. Maar de spelers die uit dit land komen, de Engelsen, hebben een privilege ten opzichte van de buitenlanders. Niet eerlijk, vind ik. Er zijn hier bijna net zoveel Engelsen als niet-Engelsen.”

Aan de Daily Mail deed de Argentijn zijn uitspraken naar aanleiding van twee niet gegeven strafschoppen, zaterdag tegen Fulham. Carlos Tévez en Pablo Zabaleta kregen ieder geen positieve reactie van arbiter Mark Halsey, toen zij hem vroegen om een strafschop. Toen John Arne Riise, overigens een Noor, naar de grond werd gewerkt door Zabaleta gaf Halsey wél een penalty. “Als de scheidsrechters dit blijven doen, is dat voor niemand goed”, besluit Agüero.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties