Hooligan: "Stormde het veld op door drank en verdriet"

Koen Schaaphok
| 4 reacties
Hooligan: "Stormde het veld op door drank en verdriet"
Foto: © SC

Een opmerkelijk zicht tijdens het Nederlandse bekerduel tussen FC Utrecht en Ajax woensdag. Een 27-jarige hooligan van FC Utrecht stormde het veld op met een cornervlag. Geen daad van blind hooliganisme zo blijkt nu.

Tijdens het bekerduel misdroeg de thuisaanhang zich en werd de partij even stil gelegd. Toen greep de bewuste Utrecht-supporter zijn kans. Hij greep een cornervlag en rende het veld over, tot hij door stewards van de thuisclub werd gegrepen. Volgens de man maakte hij zijn tocht over het veld door een fatale combinatie van te veel drank en groot persoonlijk verdriet. Twee maanden geleden dacht de 27-jarige vader te worden, maar zijn zoon kwam dood ter wereld. Dezelfde dag was hij ontslagen. Te veel drank en dat 'diepe verdriet' leidden ertoe dat hij als in een roes het veld opging. “Er knapte iets. Het was een heel domme sprint”, laat de man weten.

De man hangt een levenslang stadionverbod en een geldboete van 10.000 euro boven het hoofd. Bovendien moet hij zich voor de politierechter verantwoorden voor poging tot zware mishandeling, omdat hij een slaande beweging zou hebben gemaakt naar een steward. Niet expres volgens de man. “Ik zat fout, maar had zeker niet de intentie iemand te slaan.” De hooligan wil de club en medesupporters ook zijn excuses aanbieden. “De FC zit in mijn hart”, besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties