Luuk De Jong moet z'n draai nog vinden bij Mönchengladbach

Koen Schaaphok
| 5 reacties
Luuk De Jong moet z'n draai nog vinden bij Mönchengladbach

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zomeraanwinst Luuk de Jong wordt in Duitsland door sommigen al voorzichtig een miskoop genoemd. De spits wist dit seizoen pas één keer het net te vinden in de Bundesliga voor zijn nieuwe club Borussia Mönchengladbach.


De spits, die voor een recordbedrag van 15 miljoen euro overkwam van FC Twente, ziet voorlopig nog geen reden tot paniek. “Het niveau in de Bundesliga ligt hoger dan in de Eredivisie en dat was geen verrassing voor mij. Iedere wedstrijd in Duitsland is lastig. Het tempo ligt heel hoog en er wordt hier fysiek erg veel van je gevraagd. Je krijgt als spits nauwelijks ruimte. Ik werk hard om mij als speler door te ontwikkelen en wil de ploeg aan successen helpen”, aldus De Jong, die vol lof is over de opvang door zijn teamgenoten. “Mijn teamgenoten hebben mij uitstekend opgevangen. Ik heb de eerste weken doorgebracht in een hotel, maar inmiddels ben ik naar een huis aan het zoeken. Ik ben erg gelukkig met mijn stap naar Gladbach. Het is een geweldige club met een sterk elftal en een fantastische achterban.”

Borussia Mönchengladbach verloor afgelopen zomer met Marco Reus, Dante en Roman Neustadter veel kwaliteit en dat moest Luuk De Jong opvangen. Veel glorie wist hij echter nog niet te behalen. De groepsfase van de Champions League werd niet bereikt dus het werd Europa League voor de Duitsers. “Het is moeilijk om te zeggen wat er dit seizoen mogelijk is in de Europa League omdat we zijn ingedeeld in een lastige groep. Maar ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat we goed genoeg zijn om succesvol te worden”, besluit Luuk De Jong.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties