Ajax-debutant Hoesen: "Ronaldo net zo goed als in FIFA"

Koen Schaaphok
| 5 reacties
Ajax-debutant Hoesen: "Ronaldo net zo goed als in FIFA"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Debuteren voor je nieuwe club in een 1-4-nederlaag. Er zijn leukere momenten in je leven. Danny Hoesen wou na de 1-4-pandoering van Real Madrid zijn shirt echter aan niemand afgeven.

De jongeling, deze zomer van Fulham naar Ajax gekomen, stapte na het duel wel meteen op de Portugese superster Cristiano Ronaldo af. “Na het handen schudden vroeg ik of ik zijn shirt kon krijgen. "Binnen", zei hij. Maar hij moest naar de dopingcontrole en was daarna al weer weg.”Daar ging de kans van Danny Hoesen op het shirt van een legendarische speler, maar de Ajacied koesterde na zijn eerste minuten voor Ajax wel zijn eigen tenue. “Niet dat er een speler van Madrid om vroeg hoor, maar niet eentje had het mogen hebben.”

Hoesen viel de tweede helft in voor die andere aanwinst, Tobias Sana. De jonge speler had niet verwacht te mogen aantreden. “Ik had gehoopt op een paar minuten, het zijn er 25 geworden.”

Bijna werd het een droomdebuut, want de aanvaller kreeg na 68 minuten dé kans op de 2-2. “De bal kwam voor mijn voeten, maar er zat een stuit in, dat maakte het moeilijk. Toch moet die bal erin, op welk niveau je ook speelt. Balen.”

Hoesen had zich op zijn eigen manier voorbereid op de wedstrijd tegen de Spaanse landskampioen. “Hoe ik me heb voorbereid op deze wedstrijd? Gewoon eigenlijk. Beetje FIFA gespeeld op de spelcomputer. Ronaldo zat daar ook in de ploeg. Op FIFA is hij trouwens ook een goede speler”, lacht Danny Hoesen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties