Mourinho: "Balotelli was een en al lol"

Mourinho: "Balotelli was een en al lol"
Foto: © SC

Wat krijg je als je de meest spraakmakende trainer van het moment samen zet met de meest spraakmakende speler? Real Madrid-coach José Mourinho heeft in een gesprek met CNN enkele verhalen verteld over zijn geschiedenis met Manchester City-enfant terrible Mario Balotelli.

Al vroeg in het interview werd Mourinho gevraagd wie 'de meest problematische speler is met wie hij heeft gewerkt'. De Portugees vertelde wat vele voetbalfans waarschijnlijk al dachten: "Problematische spelers heb ik eigenlijk nooit meegemaakt. De grappigste was Mario Balotelli. Hij was een en al lol. Ik kan een boek van 200 pagina's over hem schrijven." Een boek dat iedere voetballiefhebber graag eens zou willen doorlezen.

Mourinho, zelf ook geen onbesproken blad als het om onbezonnen acties aankomt, herinnerde zich een voorval met Balotelli tijdens een Champions League-wedstrijd van Internazionale bij Rubin Kazan. "Al mijn aanvallers, Milito, Eto'o, .. waren geblesseerd. Ik had écht problemen. Mario was mijn enige aanvaller. In de 43ste minuut krijgt hij een gele kaart. Dus ik neem hem in de rust meteen apart. Ik spendeer 14 van de 15 minuten om op hem in te praten. 'Mario, ik kan je niet wisselen. Ik heb geen aanvaller meer op de bank. Raak in de tweede helft niemand aan, alleen de bal. Verlies je de bal, geen reactie. Provoceert iemand je, geen reactie. Maakt de scheidsrechter een fout, geen reactie. Alsjeblieft Mario. 46ste minuut: rode kaart voor Mario...", vertelt Mourinho.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties