Standard legt fans met vuurpijlen stadionverbod op

Fabian Morren
| 86 reacties
Standard legt fans met vuurpijlen stadionverbod op
Foto: © SC

Standard grijpt zelf al in na de incidenten van zondag tegen Anderlecht. De Rouches zullen de fans die men kan identificeren als de personen die rookbommen en vuurpijlen op het veld gooiden een stadionverbod opleggen.

Standard heeft in een bericht op de eigen website gereageerd op de gebeurtenissen. De club zegt de kritiek te aanvaarden, maar haalt wel zwaar uit naar de onruststokers.

"De wedstrijd had definitief stopgezet kunnen worden waardoor we met een forfaitscore zouden verloren hebben en onze ploeg in een diepe crisis was beland. Standard Luik kan niet anders dan dergelijke feiten krachtdadig veroordelen. De auteurs van deze feiten zullen zowel door de club als door het gerecht zwaar gesanctionneerd worden", luidt het.

"De ploeg steunen, zijn ongenoegen laten horen en de ploeg vooruit stuwen zijn aanvaardbaar, maar illegale acties ondernemen die de fysieke integriteit van andere personen kan schaden, kan onze club nooit goedkeuren."

De fans in kwestie zullen een stadionverbod krijgen én de namen worden ook doorgegeven aan het gerecht, zodat ze zich nog aan een boete mogen verwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties