Interview "Meedoen voor de titel met Tottenham"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
"Meedoen voor de titel met Tottenham"
Foto: © SC

Vertonghen kwam gisteren na de training van de Rode Duivels terug op zijn eerste maanden bij Tottenham. Hij staat er in de basis en kon recent winnen op Manchester United. "We kunnen meedoen voor de bovenste plek."

Sander De Graeve in Anderlecht

Jan Vertonghen doet het goed in Engeland. Bij Tottenham scoorde hij onlangs in de met 2-3 gewonnen wedstrijd op Old Trafford: “Het gaat zeker goed, in ieder geval na de vorige interlandperiode. We hebben nog geen wedstrijd verloren, ik heb elke wedstrijd gespeeld en een goed niveau gehaald. Het gaat me voor de wind. In Old Trafford kon ik vorig jaar met Ajax ook winnen, het ligt me dus wel.”

De stap van Nederland naar Engeland is groot, toch sta je nu altijd in de basis. Was het al bij al een makkelijke overgang?

“Het was niet gemakkelijk omdat ik geen goede voorbereiding gehad heb. Dat was ook de reden dat ik de eerste matchen op de bank zat. Daarna heb ik alles gespeeld, tot aan de League Cup toe. Ik sta nu door blessures linksback. Ik denk dat Wilmots dat niet erg vindt maar ikzelf zie het in de toekomst toch liever anders. Momenteel gaat het echter goed op die positie.“

Kom je daar ook terecht omdat trainer Villas-Boas weet dat je bij de nationale ploeg ook op de linksback staat?

“Dat speelde sowieso mee, hij probeerde eerst nog iemand anders toen Assou-Ekotto geblesseerd raakte. Niet veel later viel die echter ook uit en toen was ik de enige overgebleven optie. Ik zal altijd mijn best doen, gelijk waar ik sta, maar de trainer weet ook waar mijn ambities liggen. De buitenspelers waar je als linksback tegen staat zijn echt heel snel en wendbaar. Vooral Nani van United is indrukwekkend, die vliegt je zo voorbij. Gelukkig hebben wij vaak de bal, dan ligt die positie me meer. Villas-Boas speelt overigens graag mooi voetbal met veel pressing, iets waar ik me wel kan in vinden. Hij kocht er ook de goede spelers voor.”

Had je na Ajax een nieuwe uitdaging nodig?

“Ja misschien wel, ik heb toch zes jaar in de eerste ploeg van Ajax gespeeld. Ik wou ook pas vertrekken na een grote prijs en die kwam er met de kampioenstitel van vorig seizoen. Ik denk dat Tottenham op het juiste moment kwam. Het is een club die wil investeren maar dat heel geleidelijk doet. We zitten nu wel met wat basisspelers die geblesseerd zijn. Als we die recupereren kunnen we meedoen voor de bovenste plek. Elke match moet je wel op de top van je kunnen spelen. Dat is niet altijd evident. We hebben de laatste matchen vaak tot het eind moeten vechten, erg vermoeiend.”

Is het belangrijk voor je dat Moussa Dembélé nu ook bij Tottenham speelt?

“Moussa is een erg belangrijke speler voor ons. Hij heeft in het verleden veel in de spits gestaan maar zakte geleidelijk naar het middenveld. Daar begint iedereen nu pas te zien hoe goed hij wel is. Hij is een verbindingsspeler, iemand die de bal vasthoudt en ook nog eens het sein kan geven om druk te zetten. Volgens mij is hij één van de belangrijkste spelers van Tottenham.”

Bevalt het leven in Londen je?

“Heel erg goed, ik heb me volledig gesetteld nu. Ik woon op zo’n vijf minuten van Moussa. Alleen hebben de Engelsen nog moeite met het uitspreken van mijn naam. Ik moet hem ook steeds spellen als ik aan de telefoon ben.

Vertonghen had het ook over de Rode Duivels, dat kan je hier lezen: Vertonghen: "Vol voor de drie punten tegen Servië"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties