Interview "Trainers minder snel ontslagen door crisis"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
"Trainers minder snel ontslagen door crisis"
Foto: © SC

De Jupiler Pro League is nu tien speeldagen ver. Het is al 17 jaar geleden dat we die speeldag nog eens haalden zonder trainersontslag. Voetbalkrant.com belde Hugo Broos op voor een reactie: "Door de crisis denken clubs twee keer na eer ze een trainer ontslaan."

Volgens Hugo Broos is de economische crisis één van de redenen dat er vooralsnog geen ontslag viel. “In tijden van crisis moeten clubs zich natuurlijk stricter aan hun budget houden. Een trainer ontslaan is duur, clubleiders denken nu misschien iets langer na eer ze hun trainer op straat zetten. Als de resultaten natuurlijk slecht blijven, gaat men toch ingrijpen.”

Trainers krijgen nu dus langer tijd om het tij te doen keren?

“Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het in 80% van de gevallen niet de trainer zijn schuld is. Slechte resultaten hebben in vele gevallen te maken met andere factoren zoals het transferbeleid, de kwaliteit van de spelers en de sfeer in de kleedkamer. Dat zijn zaken waar een trainer niet altijd invloed op heeft.”

U zit zelf momenteel zonder club, kriebelt het nog niet om opnieuw op het veld te staan?

“Als je vier, vijf maanden thuiszit begint het inderdaad te kriebelen. Ik ben nu niet in de positie om daar een invloed op te hebben. Ik wil dat ook niet. Ik ga niet op de tribune gaan zitten bij clubs waar het minder goed gaat om zo druk uit te oefenen. Tegenover de collega’s is dat gewoon niet fair, zoveel collegialiteit heb ik zelf ook nog wel. Ik heb zelf ook in die positie gezeten, dan zie je werkloze collega’s ostentatief in je tribune zitten. Indien er iemand ontslagen wordt en men denkt aan Hugo Broos, dan kan ik handelen. Het is wel een feit dat ik snel terug aan de slag wil.”

We zien u dus binnenkort niet in de tribune van Charleroi?

“Dat weet ik niet, dat hangt van twee zaken af. Ten eerste of Ferrera daar ontslagen wordt, ten tweede of ik daarna bij de kandidaten voor de job hoor. Ik zal het dan wel horen, ik ga mezelf daar nu niet op een of andere unfaire manier in beeld brengen. Ik ga aan niemands poten zagen, anderen doen dat misschien wel maar ik niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties