'Del Piero wees Liverpool af vanwege Heizeldrama'

Koen Schaaphok
| 5 reacties
'Del Piero wees Liverpool af vanwege Heizeldrama'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alessandro Del Piero, speler van Sydney FC. Velen kunnen het nog steeds moeilijk bevatten. Bijna had de Italiaan zijn loopbaan verder gezet in Engeland want Liverpool kwam recent polsen naar een eventuele overgang. Del Piero had echter geen oren naar Liverpool.

De Italiaan was al even aan het onderhandelen met het Australische Sydney FC toen Liverpool ineens haar interesse kenbaar te maken. Del Piero moest meteen aan het Heizeldrama denken. Supporters van zijn oude club Juventus en Liverpool vochten tijdens de finale van de Europacup I in 1985 een ware veldslag uit in Brussel. 34 Italianen lieten daarbij het leven "Juventus en Liverpool hebben daarna hun relatie enigszins hersteld, maar die tragedie zal door veel mensen nooit worden vergeten", aldus de 37-jarige Del Piero

Het clubicoon had zijn loopbaan echter liever in Turijn bij de Oude Dame afgesloten. “Ik ben nu speler van Sydney FC maar toch ben ik met een goed gevoel vertrokken bij Juve. De fans gaven me een fantastische afscheidswedstrijd”, aldus het clubicoon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties