C. Ronaldo speelt dinsdag 100ste interland

Christophe van den Boom
| 0 reacties
C. Ronaldo speelt dinsdag 100ste interland
Foto: © SC

Cristiano Ronaldo staat voor een nieuwe mijlpaal in zijn carrière. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord- Ierland kan de Portugees zijn 100ste interland voor de Portugese nationale ploeg afwerken. Hij is een van de jongste spelers die deze mijlpaal behaalt.

Op Facebook blikte hij nog eens terug naar zijn allereerste wedstrijd in het truitje van de nationale ploeg. “Het was op 20 augustus 2003 tegen Kazachstan dat ik voor het eerst het truitje van ons team droeg . Het was een van de meest memorabele momenten uit mijn carrière”, aldus de stervoetballer.

“Dinsdag zal ik mijn honderdste interland spelen, samen met het publiek en hopelijk de overwinning. Ik wil iedereen bedanken die mij geholpen heeft om hier te komen en ook wil ik iedereen in het stadion bedanken om ons team te steunen”, vertelde hij.

Enkel Figo (127 interlands) en Fernando Couto (110 wedstrijden) hebben vaker voor Portugal gespeeld. Met zijn 27 jaar is Ronaldo een van de jongste spelers ooit om de kaap van honderd wedstrijden te overschrijden. Het zal een kwestie van tijd zijn voor hij recordinternational wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties