Interview Gillet: "Offensieve backs tegen Schotland"

Tomas Taecke
| 5 reacties
Gillet: "Offensieve backs tegen Schotland"
Foto: © SC

Guillaume Gillet was in Belgrado genoodzaakt de partij van op de tribune te volgen. De rechtsachter weet niet of hij na zijn schorsing opnieuw in de ploeg zal komen, maar opperde na de zondagtraining wel het idee om tegen Schotland met offensieve vleugelbacks te spelen.

Tomas Taecke in Neerpede

Door de schorsing van Guillaume Gillet (Anderlecht) mocht Toby Alderweireld (Ajax) in Belgrado als rechtsachter opdraven. Eén van de keuzes die Marc Wilmots voor dinsdagavond moet maken, is of hij de offensief ingestelde rechtsachter van Sporting Anderlecht al dan niet als vleugelverdediger aan de aftrap zal brengen.

"Voor mij was het een rustige week zonder wedstrijden", zei Gillet tegen de verzamelde pers na de groepstraining. "Ik heb de kans gekregen om de nodige rust te nemen en mij ondertussen scherp te zetten voor de partij tegen Schotland".

"Het was een leuke verplaatsing naar Servië. Ik moest vanaf de tribune toekijken en dan is het mooi om de jongens een ruime zege te zien boeken. De eerste 25 minuten was het in de tribune even lastig dan op het veld, maar nadien hebben we op fantastische wijze de partij naar onze hand gezet".

"De 0-3 is prachtig, maar we moeten opletten voor de berusting. Deze overwinning mogen we niet weggooien door puntenverlies tegen Schotland. Zij zullen een hecht blok vormen, dat in ieder geval nooit zal afgeven op dinsdag".

"Ik weet nog niet of ik opnieuw in de ploeg kom. Toby (Alderweireld red.) heeft het fantastisch gedaan. Wél is het zo dat de bondscoach er misschien voor zal kiezen om met offensieve vleugelbacks voor de dag te komen. Ik ben in ieder geval klaar om aan de aftrap te verschijnen", aldus Guillaume Gillet.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties