Interview Mertens: "Ik ben geen invaller"

Tomas Taecke
| 11 reacties
Mertens: "Ik ben geen invaller"
Foto: © SC

Dries Mertens weet nog niet of hij dinsdag tegen Schotland na zijn knappe invalbeurt in Servië aan de aftrap zal staan. De vleugelspits van de Rode Duivels vindt dat de stelling dat hij een goede invaller is helemaal nergens op slaat.

Tomas Taecke in Neerpede

Dries Mertens liet zich al meermaals opmerken met een prima invalbeurt en vorige vrijdag was dat in Servië niet anders. Als international krijgt hij vaak het etiket van een 'supersub' op zich gekleefd, een status waar de PSV-spits absoluut geen vrede mee kan nemen.

"Dat ik een goede invaller ben, slaat helemaal nergens op", wist Mertens zondagmorgen. "Ik wil helemaal geen invaller zijn. Natuurlijk wil ik tegen Schotland in de basiself staan, maar dat was in Servië ook het geval. Elke speler moet een goede invaller zijn, maar je wil natuurlijk in elke wedstrijd starten".

"In Servië zijn we een lastig openingshalfuur goed doorgekomen vooraleer we drie doelpunten wisten te scoren. We hadden zelfs genoeg kansen om nog meer te scoren. Dit is geen grootspraak, maar we spelen allemaal bij topclubs. En daar is het doelsaldo ook vaak belangrijk. Enerzijds is er nu de volwassenheid die eerder ontbrak, maar anderzijds tonen we veel meer lef dan voordien".

"Tegen de Schotten moeten we snel de 1-0 zien te maken. We moeten een goed blok neerzetten en zorgen dat we niet veel balverlies lijden. Ik denk niet dat we hen van de mat zullen spelen, maar we beschikken wel over heel wat spelers die uit het niets een doelpunt kunnen maken. Kevin De Bruyne en Christian Benteke hebben dat in Servië geïllustreerd".

"In deze poule zijn er weinig of geen eenvoudige matchen, maar dat maakt niet uit. We willen alle wedstrijden winnen en zijn alleen met onszelf bezig. Ik speel liever tegen een goeie tegenstander dan tegen een slappe. Ik zal wel zien of ik aan de aftrap verschijn. Op dit moment weet ik van niets", aldus Dries Mertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties