Interview Deelkens: "Hebben doel voor einde van het seizoen"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Deelkens: "Hebben doel voor einde van het seizoen"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Bart Deelkens heeft zijn plaats onder de lat bij Westerlo weer te pakken. De doelman benadrukt dat Westerlo wil promoveren op het einde van het seizoen en dat men zich nu niet mag blindstaren op de periodetitel.

Door een fout van Deelkens klom Brussels zaterdagavond al snel op voorsprong en beleefde Westerlo een hele moeilijke avond. "Ik ging in de fout bij onze tegengoal, daar moet ik geen tekening bij maken. De bal botste voor mij op en ik loste hem. Daar kan je moeilijk om heen. Daarna werd het moeilijk want Brussels ging met  10 man achter de bal voetballen. Toch hebben we verdiend gewonnen."

Vechten voor elkaar
Voor de doelman was de opluchting dan ook groot toen Schuermans 5 minuten voor affluiten het winnende doelpunt binnen kopte. "Het is natuurlijk plezant als ploegmaats dat kunnen rechtzetten. Iedereen wil voor iedereen vechten in het team. Op het einde van de wedstrijd heb ik ook nog een belangrijke redding gedaan."

Basisplaats
Nadat Cordier aan het seizoen begon, heeft Deelkens zijn plaats onder de lat heroverd. "Ik moet al 15 jaar vechten voor mijn plaats. Ik kan de ontgoocheling van Michael begrijpen, ik was zelf ook ontgoocheld toen ik op de bank moest plaatsnemen. De relatie tussen ons is echter perfect en ik wil dat zo houden."

Doel voor einde seizoen
Voor de wedstrijd tegen Brussels werd er nog niet gesproken over de periodetitel, zegt Deelkens. Hij benadrukt dat het doel is om op het einde van het seizoen te promoveren, de periodetitel bepaalt het seizoen niet.

"Er was nog geen enkel woord gezegd over de periodetitel. Wij moeten zondag alleszins gaan winnen in Boussu Dour. We hebben een doel voor het einde van het seizoen en we mogen ons niet blindstaren op die periodetitel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties