Löw: "Hebben het volledig laten glippen"

Koen Schaaphok

De Duitse bondscoach Joachim Löw was gedurende de tweede helft van de partij tussen Duitsland en Zweden verbouwereerd. Hij zag de Duitsers een 4-0 voorsprong opbouwen maar toch werd de eindstand 4- 4. "Ik kan dit niet verklaren", aldus een aangeslagen Löw na afloop.

Er zal in de Duitse kleedkamer ongetwijfeld nog lang nagepraat worden over deze partij. Niet in het minst door Löw. "Een uur lang hebben we de wedstrijd in handen gehad, daarna hebben we het volledig laten glippen." Lang leek het alsof Duitsland een Zweedse hapklare brok voorgeschoteld kreeg. Doelpunten van Zlatan Ibrahimovic, Mikael Lustig, Johan Elmander en Rasmus Elm deden het verwachte Duitse feest uiteindelijk alsnog in het water vallen. Vooral de gelijkmaker van Elm in de 93ste minuut kwam hard aan.

Geen negativisme

Hebben de Duitsers na deze partij ineens last van stress? Volgens Löw staat de ploeg snel weer recht. "Vrijdag speelden we tegen de Ieren zo geweldig. Ik denk niet dat deze 4-4 lang in de hoofden van de spelers blijft zitten", aldus Joachim Löw volgens de Telegraaf.