Reactie Twente: "We zijn bestolen, een echte schande"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Twente: "We zijn bestolen, een echte schande"
Foto: © SC

Twente was begrijpelijk furieus op de scheidsrechter na het 3-0 verlies tegen Levante donderdagavond in de Europa League. Een geldig doelpunt van Tadic werd onterecht afgekeurd en de 1-0 van Levante kwam uit een strafschop die er geen was.

De Russische arbitrage had donderdagavond op zijn zachtst gezegd een mindere dag. De Telegraaf verzamelde na de wedstrijd reacties uit het Twente-kamp.

“Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Het leek wel of we tegen twaalf speelden vanavond”, foeterde trainer Steve McClaren. Douglas was erg ongelukkig over de penalty die Levante kreeg na zijn handsbal in de zestien: “Ik had mijn arm naast mijn lichaam en kon de bal niet meer ontwijken, wie fluit daar nu strafschop voor?”

Bij de goal van Tadic, een mooi afstandsschot, oordeelde de lijnrechter dat Castaignos buitenspel stond. Hij maakte geen beweging naar de bal en het schot kwam niet echt in zijn buurt: “Volgens mij stond ik niet eens buitenspel, het schot ging twee meter over me heen. De scheids zei dat ik de bal raakte met het hoofd, ongelooflijk!”

Tadic was na de wedstrijd naar verluidt moeilijk te kalmeren: “Dan maak je eens zo’n mooie goal en pakken ze die onterecht af. Ik dacht dat ik droomde, de scheids heeft de wedstrijd voor ons vermoord. Elke beslissing viel in ons nadeel, ik ben erg boos.”

De Russische scheidsrechter Besborodov viel naast die twee fases ook op door amper geel te geven voor Karabelas. Die haalde met een zware overtreding Tadic neer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties