Interview Foket: "Zou fantastisch zijn: eerste basisplaats tegen Anderlecht"

Foket: "Zou fantastisch zijn: eerste basisplaats tegen Anderlecht"
Foto: © SC

Thomas Foket heeft afgelopen zaterdag zijn kans gekregen en gegrepen bij AA Gent. De 18-jarige middenvelder krijgt vanavond misschien wel een nieuwe mogelijkheid om zich te tonen. Uitgerekend tegen Anderlecht, het team waar hij vorig seizoen nog meetrainde.

We volgen Foket al sinds hij een duobaan aannam als speler van Dilbeek Sport en training volgend bij de beloften van Anderlecht. Vanavond komen de Buffalo's op bezoek bij paars-wit. Voor de inwoner van Sint-Pieters-Leeuw een wedstrijd in zijn achtertuin. "Ja, in die zin is het wel speciaal", vertelt Foket aan Voetbalkrant.com. "Veel vrienden van me zijn supporter van Anderlecht. Ze zullen er vanavond wel zijn, want de meesten hebben een abonnement. Ik weet wel nog niet of ik ga spelen of niet."

Maar die kans is wel reëel nu ook N'Diaye geblesseerd is?

"De kans is er, maar ik wil niet te vroeg zoiets zeggen. Na de Europese wedstrijd tegen Differdange (waar Foket een helft mocht spelen, nvdr.) heb ik al gezegd dat alles wat er nog bijkwam bonus is. Ik blijf gewoon werken zoals ik bezig was."

Heb je nog contact met veel volk bij Anderlecht?

"Goh, een paar jongens sturen me soms wel berichten met gelukwensen. En we hebben met de beloften van Gent nog maar net tegen Anderlecht gespeeld. Het is dus nog niet zo lang geleden dat ik ze zag. En met Dennis Praet en Nathan Kabasele was ik twee weken geleden nog weg met de nationale ploeg. Met de teammanager, Gunter Vanhandenhoven, heb ik nog veel getraind bij de beloften. Net tegen Anderlecht misschien de eerste keer in de basis staan, zou wel speciaal zijn."

Je invalbeurt dit weekend was wel overtuigend.

"De trainers zeiden me net als op training te doen. En door de korte tijd had ik ook niet veel tijd om na te denken. Twee keer over en weer lopen en ik moest al uit trainingspak."

Op het middenveld. Sollied zag een rechtsback in jou?

"Dat ging wel goed hoor. Ik mocht veel meegaan op de flank en door mijn loopvermogen kon ik altijd snel weer in verdediging staan. Voor mijn leerproces was het wel goed, want dat is nu weer een positie die ik ook kan spelen."

Geef toe: het is niet je lievelingspositie?

"Goh, ik speel nog altijd het liefst op het middenveld. Op rechtsback kom je niet zo veel aan de bal. Ik ben nog altijd meer aanvallend ingesteld. Maar ik zeg het: het stoorde me echt niet."

Is het toeval dat je onder Ferrera je eerste kans kreeg?

"Ik denk dat Sollied me heel graag had. Ik vond het een verrassing en ik zit zelfs een beetje met een dubbel gevoel. Ik werkte heel goed met Sollied, maar onder een nieuwe trainer krijg ik misschien kansen op het middenveld. Het zal een hele verandering worden met een nieuwe coach, maar ook een kans om me te laten zien."

Je blijft er allemaal heel nuchter onder nietwaar?

"Ik heb de kans die ik kreeg gegrepen, denk ik. De punten zaterdag waren echter het belangrijkste. De kans zit er in dat ik vanavond weer speel, maar ik wil niet te veel hopen, want ik wil ook niet te veel teleurgesteld zijn. Gewoon blijven werken zoals ik nu bezig ben."

Laten we toch even positief vooruitblikken. Stel: je start straks tegen Anderlecht?

"Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Dan ga ik van elk ogenblik genieten. Ik wil er nu nog niet te veel aan denken, maar als ik mijn naam op het blad zie staan, zal ik gelukkig zijn. En geconcentreerd. Het zal vooral achteraf genieten worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties