Ajax wint moeizaam van amateurclub

Christophe van den Boom
| 3 reacties

Ajax kende heel wat moeite met de amateurclub ONS Sneek in de Nederlandse beker. Pas in de laatste twintig minuten kwam het tot scoren, waardoor het de wedstrijd uiteindelijk toch won met 0-2. Ook de andere amateurclubs konden niet stunten.

Sneek – Ajax 0-2

De eerste helft bood weinig spektakel. Slechts twee kansen kende het B-elftal van Ajax in de volledige 45 minuten. Danny Hoesen knalde op de lat en Viktor Fischer zag een schot helemaal de mist ingaan.

Trainer Frank De Boer koos ervoor om een aantal onbekende spelers kansen te geven. Vaste waardes Niklas Moisander, Ricardo van Rhijn, Christian Poulse, Kenneth Vermeer en Siem de Jong bleven in Amsterdam.

Pas na 70 minuten wist Ajax het overwicht in balbezit om te zetten in doelpunten. Christian Eriksen werd ingebracht en die liet het team weer draaien. Viktor Fischer zorgde in de 74e minuut voor het openingsdoelpunt en Stefano Denswil maakte de 2-0.