Dynamo Dresden vreest sancties door rellen

Koen Schaaphok
| 1 reacties
Dynamo Dresden vreest sancties door rellen

De supporters van de Duitse tweedeklasser Dynamo Dresden hebben het weer eens te bont gemaakt. De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond start met een onderzoek naar de zware rellen rond de bekerwedstrijd Hannover 96 - Dynamo Dresden.

Het werd een hete avond in Hannover. Het feest na de bekerwedstrijd van de supporters van Hannover 96 was nog niet eens bekoeld of er braken rellen uit met de fans van Dresden. De politie had zich er al op voorbereid en had maar liefst 1000 ordehandhavers ingezet om erger te voorkomen, zo weet het AD.

18 supporters van Dynamo Dresden werden ingerekend, daarvan zitten er momenteel drie in de cel voor het toebrengen van lichamelijk letsel. Zoals het er nu naar uitziet zal Dynamo Dresden zelf daar uiteindelijk voor moeten opdraaien in de vorm van zware sancties.

De Oost-Duitsers werden vorig jaar vanwege rellen bij het bekerduel met Borussia Dortmund uit het toernooi gezet. De club ging met succes in beroep en zag de straf veranderd in een geldboete van 100.000 euro en een wedstrijd zonder toeschouwers. De Duitse voetbalbond liet toen weten het als ‘de laatste waarschuwing voor de club’ te zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties