Interview Van den Brom: "Moeten match niet in eerste 10 minuten winnen"

Van den Brom: "Moeten match niet in eerste 10 minuten winnen"
Foto: © SC

Het is er op of er onder morgenavond voor Anderlecht. Bij verlies is een kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League zo goed als vervlogen. Een gegeven waar John van den Brom van doordrongen is: "Als we nog wat willen doen, is nu het moment."

Johan Walckiers in Anderlecht

Een zege, dat is waar Anderlecht morgen op rekent. Dat het tegen een Zenit dat stilaan op kruissnelheid komt niet makkelijk zal zijn, hebben ze bij paars-wit echter ook door. "Door het resultaat dat we op Zenit laten liggen hebben, staat er op deze match extra druk", beseft Van den Brom. "Als we van plan zijn in de Champions League nog iets te doen, moeten we winnen. We nemen veel goeds mee uit de voorbije twee wedstrijden in de competitie. Maar dat doet ook Zenit, dat al zes wedstrijden op rij won."

Anderlecht scoorde negen keer in twee wedstrijden, maar in de Champions League lukte het nog niet om de netten te vinden. "Zoiets begint op de duur een eigen leven te leiden. Na onze voorbije twee wedstrijden mag dat echter geen item meer zijn. We scoorden negen keer en allemaal 'voetbalgoals', geen enkele uit een stilstaande fase."

"Blij met Praet en Bruno"

Zenit heeft aan een punt voldoende om in de race te blijven. De kans bestaat dus dat de Russen een afwachtende houding gaan aannemen, maar Van den Brom denkt van niet. "Het is een ploeg die heel goed op de counter kan spelen. Een gelijkspel volstaat voor hen, maar ze hebben er de ploeg niet voor om afwachtend te gaan spelen. Maar ook wij moeten ons niet haasten. We hoeven de match niet in de eerste tien minuten winnen."

Mbokani keert morgen terug. Het wordt dus een evenwichtsoefening voor Van den Brom indien hij wijzigingen aanbrengt in een team dat net zijn twee beste wedstrijden van het seizoen achter de rug heeft. "Ik denk niet dat het evenwicht direct zal verdwijnen. We moeten de juiste keuzes maken. Maar ik ben vooral blij dat hier naast mij een jongen van 18 en 19 (Praet en Bruno, nvdr.) zitten die mee aan de basis liggen van dat goede spel van de laatste weken. Ik heb dus de luxe van voldoende keuze, maar je moet ook geen gekke dingen verwachten."

Dat vedette Hulk geblesseerd moet toekijken, vindt Van den Brom zelfs geen echt voordeel. "Oli (Deschacht) heeft hem twee weken geleden perfect uit de match gehouden. Ik vind het zelfs spijtig voor onze supporters dat ze een speler als Hulk niet aan het werk gaan zien", besloot de Nederlandse coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties