Groep G: Celtic op zoek naar stunt tegen Barcelona

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Groep G: Celtic op zoek naar stunt tegen Barcelona
Foto: © SC

In groep G van de Champions League gaat Celtic op zoek naar een stunt tegen FC Barcelona. In het Camp Nou waren de Schotten er heel dicht bij, maar Jordi Alba trapte alsnog het winnend doelpunt binnen. In de andere wedstrijd gaat Benfica op zoek naar zijn eerste overwinning in deze Champio

Celtic – FC Barcelona

Celtic bestaat vandaag 125 jaar en hoopt op een stunt tegen de Catalaanse giganten. Celtic-trainer Neil Lennon is wel op zijn hoede. “We weten dat het immens moeilijk zal worden, want ik zie geen enkel zwak punt in dit Barcelona. In elk aspect van het spel zijn zij top. Hopelijk heeft Barcelona een slechte dag.”

De Spaanse topploeg wil de overwinning niet zomaar uit handen geven. Als ze deze wedstrijd winnen, dan plaatsen ze zich immers voor de volgende ronde. Tito Vilanova beseft dat het meer zal zijn dan enkel een gezondheidswandeling door het park. “Ik ben hier nog nooit geweest, maar ik ken de reputatie van het stadion en de sfeer. In Camp Nou hadden we het moeilijke en konden we pas in de laatste minuut winnen. Ze zijn heel goed op stilstaande fases en op counters.”

Barcelona zal zijn sterkste elftal op het veld kunnen brengen. Piqué zal waarschijnlijk spelen, enkel Puyol zal niet kunnen aantreden. Daarnaast zijn ook Thiago Alcantara, Marc Muniesa, Eric Abidal en Isaac Cuenca geblesseerd.

SL Benfica – Spartak Moskou

In groep G ligt de strijd om de tweede plaats nog volledig open. De leiders van de Portugese competitie willen deze wedstrijd absoluut winnen. “Het is een belangrijke wedstrijd voor ons. We moeten winnen. Als we dat doen dan hebben we nog altijd een kans op de kwalificatie. De tweede plaats is nog mogelijk voor ons, Celtic en Spartak”, aldus Benfica-trainer Jorge Jesus.

Ook Spartak-coach Unai Emery benadrukt het belang van deze wedstrijd. “Het wordt anders dan in Moskou. We hebben veel respect voor Benfica en ze zullen heel agressief spelen. Het zijn complexe omstandigheden in deze groep en we kunnen het ons niet veroorloven om punten te verspelen. Celtic zijn nu de favorieten voor de tweede plaats.”

Stunt Celtic tegen Barcelona?

Celtic hoopt op een stunt tegen het grote Barcelona. Wil u een gokje wagen op één van beide ploegen open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Indien Barcelona wint, krijgt u 75 euro bij een gok van 60 euro. Een gokje op Celtic bij UNIBET van 60 euro kan u 660 euro opleveren!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties