"Kansen eindelijk benutten"
Koen Schaaphok
| 6 reacties
"Kansen eindelijk benutten"
Foto: Jan Mees

Na de thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren besefte coach Adrie Koster dat zijn Beerschot weer eens dure punten had laten liggen. De Zeeuw twijfelt echter niet aan zijn manschappen. "We krijgen kansen en dat is ook belangrijk."

Koen Schaaphok in Antwerpen

Op bezoek bij Lierse zal het zaterdag echter effectiever moeten, willen de drie punten mee naar het Kiel genomen worden. “Ik heb mijn spelers zien knokken en dat was positief. Als je een paar wedstrijden achter elkaar verliest worden er vaak excuses gezocht en dat moeten we niet doen. We gaan door op het vertrouwde elan en het is aan de spelers om de klus ook voor het doel te klaren. Als ze na de wedstrijd volledig leeg geknokt zijn, dan weet ik dat ze ook alles gegeven hebben”, aldus de Nederlander tijdens de persconferentie naar aanloop van de uitwedstrijd tegen Lierse.

Solide verdediging

“Ik verwacht zaterdag een compact spelend Lierse. Ze zullen hun ogen open houden voor de kansen en hun momenten willen pakken. Ik ken Lierse als een ploeg dat zeker thuis niet onderschat mag worden. Als je thuis kan winnen van Club Brugge wil dat wat zeggen. We mogen ons daar echter niet blind op staren en het doel in het oog houden. We gaan voor de drie punten”, aldus Adrie Koster, die vooral de aanvalslinie van Lierse als een gevaar ziet. “Lierse beschikt over enkele behendige aanvallers. Het is dus aan ons om op hen een antwoord te vinden.”

Een volledig fitte selectie is Koster vooralsnog niet gegeven. “Het gaat met enkele spelers de goede kant uit. Stijnen is binnenkort er weer bij. Maandag kijken we hoe het met hem staat en wanneer hij weer kan keepen. Mawuena vervoegt de selectie weer in de nabije toekomst. Dries Wuytens is herstellende en krijgt zicht op een rentree. Roy Dayan moet eerst nog wat matchritme opdoen. Hij speelt zaterdag een wedstrijd mee met de beloften en keert hopelijk dan weer terug.”

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties