Interview De Bock: "Die jongens uit Engeland zijn imposant"

De Bock: "Die jongens uit Engeland zijn imposant"
Foto: © SC

Laurens De Bock is de enige nieuwkomer bij de Rode Duivels. De linksachter leek wat onder de indruk door de omstandigheden, maar amuseerde zich wel kostelijk tijdens een ontspannen training met zes veldspelers.

Johan Walckiers in Neerpede

De Bock stond er wat beduusd bij na zoveel persbelangstelling. "Het was plezant, een toffe training", zei hij achteraf. "Het was heel rustig met zes man, wel wat speciaal ja. (lacht) Ik ben goed aanvaard in de groep. De coach heeft me wat voorgesteld, maar vanavond zal ik mijn initiatie nog wel krijgen. (Nieuwe spelers moeten een liedje zingen, nvdr.) Nee, ik weet nog niet wat. Ik heb wel een paar dingen in het hoofd, maar het zal een beslissing van het moment worden."

De Bock is net twintig geworden. Een mooi verjaardagscadeau dus. "Het is wel een beetje overweldigend allemaal. Die jongens die in Engeland spelen zijn echt wel imposant. Qua postuur, maar ook qua manier van doen. Daar straalt zoveel vertrouwen van uit."

Zenuwen had hij niet echt. "Positieve zenuwen misschien. Ik ben sowieso al niet echt een man die snel zenuwachtig wordt. Dat er kans bestaat dat ik ga spelen door de blessures. Dat kan, maar zelfs als ik niet speel zal ik me voor de volle honderd procent geven op training. Er zijn nog jongens - zoals Tshimanga - die er dichtbij staan. Er zijn weinig Belgische linksachters. Ik kan nu misschien een voorsprong op die jongens nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties