Senegal wil niet dat Cissé komend weekend speelt

Christophe van den Boom
| 3 reacties
Senegal wil niet dat Cissé komend weekend speelt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De bond van Senegal roept de hulp in van de Wereldvoetbalbond FIFA om te voorkomen dat Papiss Cissé volgend weekend in actie komt voor Newcastle United. De speler moest geblesseerd afhaken voor de midweekse oefeninterland en dat was niet naar hun zin.

Volgens de regel van de FIFA mag een speler die geblesseerd afhaakt voor een interland vijf dagen niet in actie komen voor zijn club. Cissé blesseerde zich vorige week in de competitiewedstrijd tegen West Ham United, waardoor hij moest afzeggen en mag volgens de regel niet spelen komende zaterdag.

De coach van Newcastle bekent het probleem. “We zijn met hen en de FA in discussie over Papiss Cissé voor komend weekend”, aldus manager Pardew aan Sky Sports. De club zegt dat ze, indien nodig, het uitvallen van Cissé kunnen opvangen. “We hebben kwaliteit genoeg om zaterdag een goed team op te stellen.”

Cissé kwam in januari over van SC Freiburg. Afgelopen zomer gingen Newcastle en Senegal al in conflict over de vraag of de aanvaller al dan niet mee mocht naar de Olympische Spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties