Analyse Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (12)

Gentil Dossche
Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (12)

Van kwaad naar erger want deze week werden de netten amper 18 keer bol gezet. Enkel Jelte De Coninck vond 2 keer de goede weg, terwijl leider Van Peteghem iets verder uitloopt.

12:Van Peteghem (Merelbeke) 9: Van Impe (RC Lebbeke) 8: Van Osselaer en Verbraeken (St-Gillis-Waas) 6: Blanckaert (Merelbeke) Erkoc (SK Lebbeke) Pieters (Kruibeke) Van den Nieuwenbriel (Melsele) 5: De Keukeleire (Lovendegem) Jacobs (Zelzate) Smet (Melsele) 4: De Wannemaeker en Vanderbeck (Geraardsbergen) D’Haemers en Martens (Lovendegem) Kesteloot (Dikkelvenne) Melkebeke (Merelbeke) Mertens (Wetteren) Van der Bruggen (SK Lebbeke) 3: Broeckaert, Cox, Erdogan en Van Damme (Zelzate) Cooreman en Putteman (RC Lebbeke) De Blander (Voorde) De Vis en Goossens (Bambrugge) Haentjens (Wetteren) Kersschot (Melsele) Maes (Lovendegem) Schoukens (Geraardsbergen) Unver (Laarne) Van Gijsel (St-Gillis-Waas) Vertonghen (Kruibeke) 2: Ahorukomeye (Wetteren) Aissa, Asselman, De Gussemé, De Rouck en Depaepe (Voorde) Baert (Melsele) Bouchaala, De Coninck en Van Geem (Lovendegem) Cools en De Leenheer (Geraardsbergen) De Ham, Van Wingen en Vermeeren (Laarne) Deleau, Mannaerts, Munaron en Straetman (Opstal) De Pauw (RC Lebbeke) De Smet, Kesikbas en Seghers (Dikkelvenne) Lenaerts (St-Gillis-Waas) Maes, Ruymbeke en Stobbelaar (Kemzeke) Porrez en Rooms (Bambrugge) Segers, Smolders en Van de Manacker (Kruibeke) Van Damme en Van Hyfte (Merelbeke) Vertonghen (SK Lebbeke). 1: 60 spelers.

Wedstrijden: Aan het uur kwam Kemzeke enigszins verrassend op voorsprong bij Merelbeke maar toen de bezoekers met 10 spelers verder moesten zette de leider orde op zaken. Ruymbeke 0-1, Van Peteghem 1-1, Van Hyfte 2-1

Waren de verwachtingen heel hoog gespannen voor de derby dan bleek Zelzate geen echte partij voor Lovendegem dat kort na de rust de zege veilig stelde. D’Haemers 0-1, Bouchaala 0-2, De Coninck 0-3 en 0-4

Toen Voorde een kwartier voor tijd op voorsprong klom zag het er niet zo goed uit voor Sint-Gillis-Waas. Net voor affluiten kon de thuisploeg toch nog een gelijkspel afdwingen. De Blander 0-1, Lenaerts 1-1

Aan het halfuur was Melsele op achtervolgen aangewezen bij Laarne-Kalken. Het gekende bezoekende powerplay leverde wel balbezit maar geen echte kansen op, terwijl de thuisploeg nog vergat de counters af te werken. Vermeeren 1-0

Al na een tiental minuten viel het hoge tempo weg en verwaterde de match zodat Geraardsbergen bij Rapide Lebbeke het beoogde punt kon meenemen. Eindstand 0-0

Nadat RC Wetteren-Kwatrecht tot 9 was herleid verdubbelde Kruibeke de voorsprong maar vergat dan de klus te klaren. De bezoekers vochten als leeuwen en werden in blessuretijd beloond. Segers 1-0, Pieters 2-0, Mertens 2-1, Ghyselinck 2-2

Met een doelpunt om in te kaderen zette Dikkelvenne bezoeker SK Lebbeke op achtervolgen. Ook nu lukte het niet voor de gasten om op verplaatsing iets te oogsten. Kesikbas 1-0

Halfweg de eerste helft klom Opstal op voorsprong in Bambrugge dat de gelijkmaker van op de stip liet liggen. Kort voor affluiten was de match gespeeld. De eerredder in blessuretijd kwam te laat. Deleau 0-1, Van Raemdonck 0-2, Rooms 1-2

RangschikkingMerelbeke 29 Lovendegem 25 St-Gillis-Waas 24 Melsele 21 RC Lebbeke enLaarne-Kalken 20 Zelzate 19 RC Wetteren 18 Kruibeke 16 Dikkelvenne 15 Voorde 13 Bambrugge 12 Geraardsbergen 11 Opstal 10 SK Lebbeke 9 Kemzeke 8

Zaterdag(20u) Melsele – Bambrugge. Zondag (14u30) Geraardsbergen – Merelbeke, Kemzeke - Laarne-Kalken, Opstal – Dikkelvenne, RC Wetteren - Rapide Lebbeke, SK Lebbeke – Zelzate, Sint-Gillis-Waas - Kruibeke en Voorde – Lovendegem.

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.be of op 0499-767.499