Interview Proto: "Kleine Anderlecht kan Europa verrassen"

Proto: "Kleine Anderlecht kan Europa verrassen"
Foto: © SC

Morgenavond speelt Anderlecht voor Europese overwintering tegen AC Milan. Bij winst is paars-wit immers zeker van Europees voetbal na nieuwjaar. En Silvio Proto heeft vertrouwen in een nieuwe stunt.

Door Johan Walckiers

Silvio, hoe voel je je voor deze match?

"Het vertrouwen in de groep is heel groot. In tegenstelling tot vorig seizoen duwen we nu van bij de start van een wedstrijd het gaspedaal in. We willen tegen Milan hetzelfde brengen als tegen Zenit. Maar ik ben er ook van overtuigd dat het Milaan van woensdag niet hetzelfde zal zijn als dat uit de heenmatch. De Milanezen zijn nu veel sterker geworden."

Maar is Anderlecht ook niet sterker?

"Vijf opeenvolgende zeges hebben ons veel vertrouwen gegeven. Ikzelf moet echt wel oppassen, want de laatste echte save die ik moest doen was op drie november tegen Mechelen. Het is niet makkelijk voor een doelman om geconcentreerd te blijven als je verschillende weken geen werk hebt. We moeten oppassen voor Milan dat heel slim is. Onze Jupiler League en de Serie A is ook niet hetzelfde hé."

El Shaarawy, die dit weekend nog twee keer scoorde tegen Napeli, wordt de man om in het oog te houden.

"We moeten heel die ploeg in het oog houden. We mogen niet naar het resultaat van Zenit-Malaga kijken (die wedstrijd zal al gespeeld zijn op het moment van de aftrap, nvdr.). We moeten er gewoon alles aan doen dat we geen enkele spijt kunnen hebben na deze campagne."

In geval van winst zijn jullie zeker van de derde plaats. Een droom?

"Overwinteren zal al een groot moment voor ons worden, maar we mogen niet de fout maken Milan te onderschatten. Het blijft toch een grote ploeg."

Is dit de belangrijkste match van je carrière?

"De belangrijkste was tegen Limassol, onder immense druk. Dit wordt waarschijnlijk wel de opwindendste. We hebben alles te winnen tegen Milan dat onder grote druk staat. Wij zijn het kleine Anderlecht dat Europa kan verrassen."

Al je familieleden zijn fan van AC Milan. Met hoeveel komen ze naar de match?

"Mijn vrouw, mijn zus, haar vriend en mijn ouders zullen er zijn. Toen ik klein was nam mijn oom Franco me mee naar het café om de matchen van AC te zien. Maar vandaag ben ik supporter nummer 1 van Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties