Rapide Lebbeke verliest thuis van Sint-Gillis-Waas

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke verliest thuis van Sint-Gillis-Waas
Foto: © SC

Rapide Lebbeke lijkt er maar niet in te lukken om nog te scoren en dat werd opnieuw afgestraft. Bezoeker Sint-Gillis-Waas had voldoende aan een goed uitgevoerde counter om de thuisploeg een koude douche te bezorgen.

Met slechts 1 treffer in de voorbije 5 wedstrijden koos trainer Van Overstraeten voor een meer offensieve opstelling en dat leek aanvankelijk de juiste oplossing. Sint-Gillis-Waas bekeek het echter rustig en ving de thuisploeg goed op. De snelle Maarten Cooreman gleed door de bezoekende verdediging en Yannick Van Impe knalde zijn voorzet over (12’). Van Impe vond het hoofd van Soufiane Zahriou maar die kopte te hoog (17’). Een knal van Nico Vanderhaegen zoefde naast de doelpaal (20’). De bezoekers bleven gedisciplineerd de ruimte zoeken maar de counters werden door de thuisdefensie goed opgevangen. Op slag van rust ging een mooie omhaal van Frederik De Winne net over de lat.

Ook na de pauze zocht Rapide naar de openingstreffer maar Glenn De Jonghe bleef attent. Een voorzetschot van Kenneth De Saedelaere werd weggebokst (54’) en ook een kopbal van De Winne gaf geen problemen (64’). De vrijstaande Cooreman knalde een open kans onbesuisd over en dat brak zuur op (72’). Sint-Gillis-Waas counterde heel snel en Jim Van Osselaer vlamde het leder onder Malfait tegen de touwen. Rapide gooide nu alles vooruit maar de bezoekers gaven geen duimbreed toe. De enige echte kans viel er nog in blessuretijd toen Mario Verbraeken een aflegger op de languit vallende Malfait poeierde.

Volgende zondag trekt Rapide Lebbeke naar Kruibeke en is Sint-Gillis-Waas gastheer voor leider Merelbeke.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Wauters, Scheerlinckx, Zahriou (69’ S. De Pauw), De Saedelaere (84’ Rusabana), Cooreman, Vanderhaegen, Van Impe, S. De Visscher (69’ P. De Pauw), De Winne.

KFC SP St-Gillis-Waas: De Jonghe, Van Gysel (78’ Frechier), Massoels, De Mol, Bou Sfia, Verbraeken, Lenaerts, Thyssen, Van Osselaer, Van Guyse (72’ Charifi), De Pau (88’ Suy).

Doelpunt:76’ Van Osselaer 0-1

Kaarten: geel: De Ridder, Van Gysel

Scheidsrechter: Johan Heerwegh

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties