Garrido: "Nog maximum 16 spelers bij de basis na nieuwjaar"

Garrido: "Nog maximum 16 spelers bij de basis na nieuwjaar"
Foto: © SC

Juan Carlos Garrido heeft een strak uitgelijnd plan. En wie daar niet in mee wil, zal er onverbiddelijk uitgaan. De spelers zijn alvast gewaarschuwd dat er rond nieuwjaar harde keuzes zullen gemaakt worden.

Club Brugge heeft een grote kern, maar daar gaat verandering in komen na nieuwjaar. "Ik vind het de normaalste zaak ter wereld dat er een grote kern is. Maar er zal gefilterd worden. Er zijn maximum 16 spelers die bij de basis zullen horen na Nieuwjaar. Iedereen zal keihard moeten werken om mij te overtuigen", vertelt Garrido in Het Laatste Nieuws.

Wat er met de afvallers moet gebeuren, moet nog beslist worden. "Ik kan daar niet alleen over beslissen. Er zijn nog mensen binnen deze club die over zulke zaken hun zegje moeten doen. Ik heb er vertrouwen in dat zij de juiste beslissing zullen nemen."

"Ik wil alleen nog met spelers werken die zich volledig geven voor deze club. En ik wil alleen nog spelers die het niveau naar omhoog helpen. Anderen mogen gaan. We zijn nu in alle geledingen van de club bezig met de winterstop. De scoutingcel doet volop haar werk, bijvoorbeeld. Binnen een aantal weken kunnen we bespreken: zijn er spelers die beter vertrekken? Oké, die kunnen gaan. Zijn er spelers die we kunnen halen en die een meerwaarde zouden vormen? Ook oké, dan halen we die. Komende winter staan zowel de voor- áls de achterdeur open."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties