Johan Cruijff klaagt 'onsportief gedrag' topclubs aan

Pieter Vierstraete
| 39 reacties
Johan Cruijff klaagt 'onsportief gedrag' topclubs aan
Foto: © SC

Johan Cruijff vindt dat verschillende Europese topclubs zich in de Champions League schuldig hebben gemaakt aan onsportief gedrag. Hij doelt op het aantreden met het tweede elftal op de slotdag van de Champions League.

Het Nederlandse voetbalorakel Johan Cruijff vindt dat Barcelona, AC Milan en Manchester United hun sportieve plicht hoorden te doen. Vorig jaar werd Ajax hiervan slachtoffer doordat Dinamo Zagreb even met een C-elftal zeven goals slikte tegen Lyon, waardoor Ajax naar de Europa League mocht.

“De door Zagreb ingezette lijn werd nu doorgetrokken door Manchester United, Barcelona, en AC Milan”, zegt Cruijff in De Telegraaf. “Drie grote clubs met een grote uitstraling en dus ook een voorbeeldfunctie.”

“Omdat ze al voor de tweede ronde van de Champions League waren geplaatst, stuurden ze een tweede keus het veld in en brachten daarmee de kansen voor Galatasaray, Celtic en Anderlecht in gevaar”, aldus de oud-international. “Als we het over respect hebben, dan moet dat wel bij de topclubs beginnen.”

Vieze nasmaak

Voor Galatasaray en Celtic maakte het uiteindelijk niet veel uit. Maar voor Anderlecht eindigde het Europese avontuur nadat Zenith tegen de reserven van AC Milan met 0-1 won. “Onsportief gedrag met grote gevolgen. Vorig jaar voor Ajax en nu voor Anderlecht. Ik hou er een vieze smaak in mijn mond aan over”, besluit Cruijff.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties