Patrick Vanoppen bijt van zich af

Patrick Vanoppen bijt van zich af
Foto: © SC

Volgens Patrick Vanoppen heeft Beerschot niets te maken met zwart geld. Daarmee reageert hij op de Panorama-reportage over zwart geld van vorige week. Ook over op zaken in de malaise van Beerschot gaf de voorzitter commentaar.

Geen zwart geld

“Sinds mijn aantreden heb ik er een strijdpunt van gemaakt om een propere club te hebben. Ik teken bij mijn club elk contract, dus bij onze club is er zeker geen zwart geld aanwezig. Mijn handen zijn proper, en ik ga dat ook zo houden. Er is binnen onze club geen enkel vorm van gesjoemel”, aldus de voorzitter van Beerschot in Extra Time.      

De voorzitter geeft wel toe dat Beerschot het financieel moeilijk heeft, omdat ze een groot deel van hun inkomsten moeten uitgeven aan het aflossen van schulden. “Alleen zo kunnen we uit de put raken.” Vanoppen zou de club nooit te koop zetten. Over het ontslag van Koster om financiële redenen gaf hij mee dat hij “ontgoocheld is in alle mensen die financiële problemen inroepen om hun eigen falen te vergoelijken – waarmee ik niet zeg dat Adrie Koster zo iemand is. Je moet de dingen soms gewoon durven zeggen zoals ze zijn.”

Sportieve malaise

Beerschot zit ook sportief in de hoek waar de klappen vallen. Over het verlies tegen Club Brugge was de voorzitter duidelijk: “Verliezen mag als je tegen een betere tegenstander speelt, maar 7 goals binnenkrijgen op een manier als dit weekend is je ziel een beetje verkopen, en dat is onaanvaardbaar.” Volgens hem zal het knokken worden in de degradatiestrijd, maar voorlopig is er nog geen reden tot paniek. Tegen Charleroi wordt volgend weekend wel beter niet verloren.

De coach staat niet ter discussie: “Wim De Corte is absoluut met zijn vak begaan en doet zijn werk ook tactisch zeer goed. We gaan een betere omkadering rond hem bouwen. Ik geloof niet meer in de structuur van T1 en T2, we moeten eerder proberen om een aantal competenties samen te voegen. Een trainer kan ook niet alles kunnen”, meldde Vanoppen.

Stadion

Ook over het mogelijke nieuwe stadion en het samenwerken met andere ploegen uit Antwerpen wist de voorzitter van Beerschot nog iets te vertellen. “Er moet voor Beerschot een nieuwe infrastructuur komen. Maar er moet vooral eerst door het gemeentebestuur bij de Antwerpse clubs gepolst worden over wat zij willen. De oplossing die voorlag om met verschillende clubs in hetzelfde stadion te spelen zou voor alle clubs nefast zijn geweest. Hopelijk komt er van het nieuw gemeentebestuur uit een nieuw plan”, besloot Vanoppen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties