Leverkusen en Frankfurt komen iets dichter bij Bayern

Bayer Leverkusen heeft Hamburg geklopt met 3-0 en komt zo tot op negen punten van leider Bayern München. Ook Eintracht Frankfurt wist drie punten mee te graaien: het ging in Wolfsburg 0-2 winnen.

Bayer Leverkusen – Hamburg 3-0

Stefan Kießling werd de held voor Leverkusen met twee doelpunten. Hij opende de score iets na helfweg in de eerste helft, op aangeven van Castro. Tien minuten later gaf Kießling zelf aan, waarop Schürrle de score kon verdubbelen. Iets na het uur maakte alweer Kießling de wedstrijd monddood door de eindstand vast te leggen.

Leverkusen wint en blijft zo zeker tweede in de stand. Het kruipt tot op negen punten van Bayern München.

Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 0-2

Eintracht Frankfurt knokt zich naar een voorlopige derde plaats in de stand, na een 0-2 overwinning in en tegen Wolfsburg. Al na 18 minuten stond de eindstand op het bord in de Volkswagen Arena. Meier zorgde voor de 0-1 nog voor er een kwartier was gespeeld, waarop Josué rood kreeg voor de thuisploeg.

Frankfurt profiteerde meteen van de man meer situatie en Japanner Inui bezegelde het lot van Wolfsburg.

Greuther Fürth – Augsburg 1-1

In een degradatieduel tussen de twee ploegen die gedeeld laatste stonden in de stand kwam er geen winnaar uit de bus. Met het 1-1 gelijkspel schiet geen enkel van de twee teams ook maar iets op in de stand. Beide teams wachten nu al een eeuwigheid op een overwinning. Mölders opende de score voor de bezoekers na tien minuten, maar iets over halfweg in de tweede helft hing Sobiech de bordjes weer op gelijke hoogte.

Beide teams verloren in de slotfase nog een speler met een rode kaart. Mavraj pakte twee keer geel voor de thuisploeg, Sio pakte voor Augsburg rood zowat vier minuten nadat hij inviel.