Reactie Gillet: "Genk ploeg die het ons al het moeilijkste maakte"

Gillet: "Genk ploeg die het ons al het moeilijkste maakte"
Foto: © SC

Anderlecht blies warm en koud tegen Genk. Een goede afsluiter van de eerste helft en een goede eerste twintig minuten van de tweede. De rest daarnaast was matig tot slecht. Guillaume Gillet scoorde maar besefte ook dat Anderlecht door het oog van de naald kroop.

"We zijn heel blij met de zege natuurlijk na zo'n zotte tweede helft", aldus Gillet. "Zeker omdat het tegen een goede ploeg was. Waarom we in de tweede helft niet doordrukten? De trainer had ons gevraagd om de organisatie te behouden en geen risico's te nemen. We speelden echter te veel lateraal en daardoor verloren we snel de bal. De trainer van Genk heeft er ook alles aan gedaan om te winnen. Hij smeet al zijn offensief materiaal er op."

"De eerste helft was echter zo slecht niet. We stonden toch 0-2 voor bij de rust. Het was dus zeker al beter dan vorige week tegen OHL", vervolgde Gillet. "Offensief heeft Genk echter zo'n potentieel dat ze het ons zeker moeilijk kunnen maken. Het is misschien wel de ploeg die ons al het meeste pijn deed van alle ploegen in de competitie."

Gillet ging na zijn doelpunt vieren met de meegereisde fans. "Fans die de verplaatsingen meemaken vind ik fantastisch", gooide Gillet met bloemetjes. "Ik was ook erg uitbundig na die goal, want ik heb toch moeilijke weken gekend. Ik had een beetje hetzelfde gevoel als vorig seizoen in de play-offs. Toen scoorde ik hier ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties