Straks ook zes refs in play-offs

Mathias Dumarey
| 28 reacties
Straks ook zes refs in play-offs
Foto: © SC

De wedstrijden in de play-offs en de Cofidis Cup zullen vanaf dit jaar geleid worden door zes scheidsrechters. Dat hebben de Pro League en de Belgische voetbalbond (KBVB) vandaag bekend gemaakt.

Bij de beide voetbalinstanties klinkt het dat de Belgische arbitrage verder geprofessionaliseerd moet worden en dat dit project hierin kadert. "We willen extra ogen om cruciale situaties in en rond het strafschopgebied en buitenspel te beoordelen en ook zullen wedstrijdfases waarbij de bal al dan niet de doellijn heeft overschreden beter ingeschat kunnen worden", klinkt het op de website van de KBVB. De twee extra scheidsrechters nemen plaats achter de doellijn.

In de Champions League en Europa League wordt al langere tijd gewerkt met zes scheidsrechters. Dit experiment werd al positief beoordeeld door de Europese voetbalbond UEFA en moet ook vermijden dat er in de toekomst met computertechnologie moet worden gewerkt. 

"België behoort tot de eerste Europese landen waar nationaal gewerkt wordt met extra assistent-scheidsrechters", voegen de KBVB en de Pro League er nog aan toe. Later deze maand zal Pierluigi Collina, ex-internationaal topscheidsrechter, toelichting komen geven over hoe er moet worden gewerkt met extra assistenten. Collina is momenteel de Europese scheidsrechtersbaas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties