AGOVV speelt dit seizoen niet meer in competitie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
AGOVV speelt dit seizoen niet meer in competitie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AGOVV Apeldoorn speelt dit seizoen niet meer in competitie. De licentie van de Nederlandse tweedeklasser is vervallen. De spelers van de failliete club kunnen dit seizoen wel nog elders onderdak vinden en spelen.

De Nederlandse voetbalbond heeft beslist AGOVV uit competitie te nemen en alle resultaten te laten vervallen. Dit heeft ook gevolgen voor de stand in de Nederlandse tweede klasse. Zo heeft koploper MVV twee in plaats van vier punten meer voor op nummer twee Sparta Rotterdam. Excelsior is nu de nieuwe rode lantaarn. De Graafschap doet wel een goede zaak en stijgt van de negende stek naar de zevende plaats.

Bert Van Oostveen, de directeur Betaald Voetbal in Nederland, is teleurgesteld. "Dit is gewoon slecht nieuws voor alle betrokken partijen. Het is altijd een bijzonder ingrijpende gebeurtenis wanneer een club over de kop gaat. Vooral voor de medewerkers die in tijden van economische recessie op straat komen te staan is dit een ramp. We leven mee met alle mensen die zich jarenlang met heel hun ziel voor de club hebben ingezet", klinkt het op nusport.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties