Makers reportage rond gokchinees gedagvaard

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Makers reportage rond gokchinees gedagvaard
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De makers van de Panorama-reportage uit 2006 rond de gokchinees Zheyun Ye en zijn matchfixingpraktijken, zijn door het parket gedagvaard. Ze moeten bij het gerecht wellicht uitleg geven over hun bronnen.

De gedagvaarde journalisten, William Van Laeken, Tom Van de Weghe, Chris Vandenabeele en Eric Dupain, zullen op 11 februari een bezoekje moeten brengen aan de Procureur-Generaal. Verwacht wordt dat ze uitleg zullen moeten geven over hun bronnen.

De betrokken journalisten zijn niet verrast door de dagvaarding. Er werd tegen hen al een klacht ingediend vanwege Stéphane Pauwels, Albert Cartier en Pietro Allatta wegens laster en eerroof.

Meer dan zeven jaar geleden kwam de zaak aan het licht dankzij een artikel in Sport/Voetbalmagazine. De grote schokgolf door het Belgische voetballand kwam er enkele maanden later, toen op basis van het onderzoek in het weekblad een reportage door Panorama werd gemaakt, waardoor de zaak grotere bekendheid verwierf. Ondertussen is er nog steeds geen proces gestart tegen de schuldigen en is de betrokken Chinees Zheyun Ye onvindbaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties