Saintfiet: "Ghana en Ivoorkust moeten het eens waarmaken"

Saintfiet: "Ghana en Ivoorkust moeten het eens waarmaken"
Foto: © SC

De Afrika Cup start bijna. Zaterdag openen Zuid-Afrika en Kaapverdië de editie 2013. Vorig jaar werd Zambia verrassend kampioen, al weet Tom Saintfiet dat grote landen niet vaak de Afrika Cup winnen.

Tom Saintfiet was al trainer van Namibië, Zimbabwe en Ethiopië. Verder was hij ook technisch directeur van Nigeria, dus je zou kunnen zeggen dat de bondscoach van Jemen bekend is met het Afrikaans voetbal. In een interview met Sporza blikt hij vooruit op de komende Afrika Cup.

“Het is moeilijk om te zeggen wie favoriet is, omdat de toplanden het vaak niet halen. Ghana, Ivoorkust en Nigeria krijgen veel aandacht. Zeker voor Ghana of Ivoorkust wordt het tijd dat ze het eens waarmaken. Maar het kan evengoed weer een verrassing worden. Kaapverdië bijvoorbeeld, die zie ik wel doorgaan naar de volgende ronde, maar niet meteen winnen”, aldus Saintfiet.

Voor titelverdediger Zambia ziet de bondscoach van Jemen geen rol weggelegd: “De Zambianen zijn over hun piek van 2012 heen. Ik denk dat Nigeria en Burkina Faso in de poule van Zambia de twee ronde halen”, besloot de trainer. Bij Burkina Faso is Paul Put bondsoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties