Twente en Feyenoord blijven steken op brilscore

Christophe van den Boom
| 4 reacties

Feyenoord en FC Twente bleven steken op een 0-0 stand. Beide ploegen stelden teleur in de topper. PSV lacht nu in zijn vuistje, want de ploeg van Dries Mertens is leider met twee punten voorsprong op de Tukkers.

Feyenoord – FC Twente 0-0

De eerste helft bracht niet veel soeps. De eerste kans was voor Feyenoord. Lex Immers kon aanleggen en had moeten scoren, maar zijn zwakke poging eindigde in de armen van Twente-doelman Nikolay Mihaylov. Een halfuur later was Feyenoord er opnieu. De trap van Tonny Vilhena ging naast.

Twente speelde zwak en kwam niet in de wedstrijd voor. Ook na de rust wisten de Tukkers geen vuist te maken. In de extra tijd probeerde Leroy Fer het nog met een stiffertje, maar de bal eindigde in het zijnet.

Feyenoord had de beste kansen van de wedstrijd, maar kon die niet afmaken. Dankzij het puntje ziet Twente de titelrivalen PSV met twee punten uilopen. De ploeg van Dries Mertens won eerder al met 1-5.

FC UtrechtWillem II 3-1

In Utrecht was er meer te zien, al was het wachten op de tweede helft voor de doelpunten. Vlak na de rust schoot Kali de openingstreffer in doel. Even later verdubbelde Duplan de score en een minuut voor tijd maakte Schepers de Tilburgers helemaal af. In de extra tijd lukte Willem II nog de aansluitingstreffer.

Met opnieuw een nederlaag op zak, blijft Willem II allerlaatste in het klassement met dertien punten en lijkt degradatie niet meer te voorkomen.