Engeland klopt Brazilië met 2-1

Engeland heeft een mooie zege geboekt op Wembley tegen Brazilië. Het werd uiteindelijk 2-1 tegen de organisator van het WK 2014.

Vooraf had Neymar zich uitgelaten dat Engeland geen concurrent is om Brazilië in eigen land van een wereldtitel te houden, maar Rooney en co wisten op Wembley alvast te winnen van de Zuid-Amerikanen.

Ronaldinho mocht nog eens opdraven bij Brazilië en was voor de wedstrijd verrast dat hij mocht meedoen. Dat hebben we hier op voetbalkrant.com eerder al meegegeven. Ronaldinho kreeg na twintig minuten een strafschop, maar zijn penalty belandde op Joe Hart.

Halfweg de eerste helft opende Wayne Rooney daarop de score voor de Engelsen, maar iets na rust bracht Fred de Brazilianen terug op gelijk hoogte. Alweer Rooney zette uiteindelijk op het uur Lampard op weg naar het winnende doelpunt.

Daarna werden vele wissels uitgevoerd en zakte het tempo uit de wedstrijd. Al bij al een verdiende overwinning voor de thuisploeg.